Utleie av feriehus i Orlando – med praktisk info og nyttige tips for deg som skal på feire til Florida

Florida

Florida er alt fra storby til strender og det meste i mellom. I Florida finner du både den moderne og særpregete byen Miami og den historiske byen St.Augustine. En stor del av Florida består av Nasjonalparken Everglades, med sine sumper og alligatorer. Både øst- og vestkysten av Florida byr på flotte sandstrender. På østkysten, en drøy time fra Orlando, ligger Kennedy Space Center, hvor Apollo 11 ble sendt opp i 1969, med kurs for månen.

 

Helt syd i Florida finner du øyene som utgjør Florida Keys, med Key West som siste stoppested på Highway 1, etter at den har snodd seg langs østkysten av USA, helt fra grensen til Canada i nord. Florida er også startsted for cruise til mange ulike destinasjoner, med Karibien som det mest kjente. De fleste av cruiseskipene har havn i Ft.Lauderdale eller Miami. For barn i alle aldre er Florida en drømmedestinasjon med alle sine spennende fornøyelsesparker, som Walt Disney World, Universal Studios, Sea World og Legoland. De aller fleste av disse er lokalisert i og rundt Orlando.

 

PRAKTISK INFORMASJON OG AKTIVITETER I FLORIDA

FLY
Både SAS og Norse Atlantic Airways flyr direkteruter til Florida. SAS flyr til Miami, mens Norse flyr til Ft.Lauderdale og via London til Orlando. Det er ofte ikke store prisforskjeller, men som regel er direkteflyene uansett det rimeligste og beste alternativet. Vær oppmerksomme på at det som regel bare er én avgang i uken til hver av destinasjonene. Hvilken by du velger å fly til bør avhenge av hvor ferien din starter. Skal du f.eks. leie vårt hus i Orlando er det beste å fly hit. Skal du derimot starte ferien med et cruise vil det være lurt å fly direkte til dit cruisebåten går fra, ofte Ft.Lauderdale eller Miami. Selv om avstandene i Florida ikke er alt for store kan det være krevende å for eksempel fly til Ft.Lauderdale, for så å kjøre tre timer til Orlando, alt etter en lang flytur, passkontroll, venting på buss, leiebil m.m.

LEIEBIL
Florida er faktisk den staten i USA hvor det er rimeligst å leie bil, og Orlando har ved flere anledninger blitt kåret til den byen i USA med de laveste leiebilprisene. Allikevel kan det være lurt å sjekke priser hos flere leiebilfirmaer. Når på året du gjør selve bestillingen kan også innvirke en god del på prisen. Dette kan du også sjekke direkte med leiebilfirmaene. Det tryggeste er å bestille leiebil før du drar og helst fra et firma som også opererer i Norge. Bestill gjennom firmaets norske hjemmeside og du vil automatisk få priser inkludert nødvendige forsikringer og lignende. Dette kan ellers være noe forvirrende om man bestiller fra amerikanske nettsteder, eller på stedet.

BILLETTER
Billetter, spesielt til Walt Disney World og Universal bør bestilles på forhånd. Universal sender de bestilte billettene hjem til deg, slik at du slipper å stå i kø for å kjøpe eller hente billetter når du kommer til parken. Les mer HER.
Hos Disney World hentes bestilte billetter, i form av et adgangskort, i billettluken når man ankommer. Har man allerede et adgangskort eller “Magic Band” fra tidligere besøk kobler man disse til de nye billettene før man drar og kan gå rett i parken. Les mer om dette og mye annet på vår Walt Disney World-side

VÆR
Vinter: Relativt lav luftfuktighet, kjøligere netter og vekslende temperaturer på dagtid (et sted fra 15-25 grader), som en god norsk sommer. Lite regn på dagtid.
Vår: Litt høyere luftfuktighet. Varmt, med temperaturer i øvre halvdel av 20-tallet på dagtid. For det meste tørt, men noen regnskurer kan forekomme.
Sommer: Godt og varmt, med høyere luftfuktighet. Dette er naturlig nok den varmeste tiden av året, og man kan regne med en ettermiddagsskur de fleste dager.
Høst: Varmen er på nivå med våren, men dette er en litt fuktigere periode, med ettermiddagsbyger som på sommeren. I tillegg er dette orkansesong, men innlandet i Florida får aldri den aller kraftigste vinden, fordi orkanene mister styrke når de kommer inn over land. De aller fleste hus er bygget for å tåle en orkan av kategori 3. Orkanen Irma, som var den kraftigste orkanen som hadde truffet Florida på svært lenge, passerte høsten 2017 rett over huset vårt uten at dette tok noe skade. Høsten er også en tid med færre turister i Florida og generelt den tiden man bør reise om man vil unngå de verste køene.

FORNØYELSESPARKER

Se egne sider for:
WALT DISNEY WORLD
(fire parker og to badeland)
UNIVERSAL STUDIOS (to parker og ett badeland)

SEA WORLD
SeaWorld Orlando er en fornøyelsespark og en marin zoologisk park. Sea World består av tre parker; hovedparken Sea World, den mindre parken Discovery Cove, hvor man kan komme i nær kontakt med det marine liv, samt vannparken Aquatica.

LEGOLAND
Legoland Florida ligger i Winter Haven, Florida, med en fornøyelsespark, vannpark og hotell på stedet. Parken åpnet 15. oktober 2011 og dekker et område på 0,59 kvadratkilometer, noe som gjør den til den nest største Legolandparken etter Legoland Windsor i Storbritannia. Legoland er bygget på stedet der den tidligere parken Cypress Gardens lå, og man har bevart den botaniske hagen. Legoland er i hovedsak utformet for familier med barn i alderen 2 til 12 år, med ulike turer, show, attraksjoner, restauranter og butikker, pluss den botaniske hagen og et badeland. Legoland Hotel på 152 rom åpnet 15. mai 2015, etterfulgt av Legoland Beach Retreat den 7. april 2017, hvor man bor i bungalower designet for å ligne gigantiske Lego-sett.

BUSCH GARDENS
Busch Gardens Tampa åpnet 31. mars 1959, og har Afrika som tema. Fornøyelsesparken er en av Amerikas største zoologiske parker, med mer enn 2700 dyr. I tillegg inneholder parken mange tradisjonelle attraksjoner, som berg- og dalbaner og annet. I tilknytning til parken ligger også vannparken Adventure Island. Parken ligger litt unna sentrum, i sentrale Tampa, nær grensen til byen Temple Terrace øst for Tampa. Parken er en del av SeaWorld Entertainment.

I tillegg finnes flere mindre fornøyelsesparker i Florida:
I Drive 360
The Holy Land Experience
Fun Spot America
Gatorland

ANDRE AKTIVITETER
Sjekk gjerne ut Tripadvisors tips til alt du kan gjøre i Florida