Utleie av feriehus i Orlando – med praktisk info og nyttige tips for deg som skal på feire til Florida

Universal Studios

Universal Studios Orlando består av to parker, Universal Studios og Island of Adventure, et nytt badeland som har fått navnet Volcano Bay, samt et shopping-, restaurant- og underholdningsområde kalt CityWalk. Det er også flere hoteller på området.

UNIVERSAL STUDIOS
Parken åpnet 7. juni 1990 og parkens tema er underholdningsindustrien, spesielt filmer og TV. Universal Studios Florida inspirerer sine gjester til å “ride the movies”, og parken har mange attraksjoner og live shows. 

Universal Studios Florida har sju temaområder som alle ligger rundt en stor lagune. De syv områdene er Production Central, New York, San Francisco, London/Diagon Alley, World Expo, Woody Woodpecker’s Kidzone og Hollywood. Hvert område har en kombinasjon av turer, show, attraksjoner, spisesteder og varebutikker.

I World Expo-området finner du også et eget Simpsonsland. Det nyeste området, som åpnet i 2014 er basert på Harry Potter. Her kan man oppleve Diagonalmenningen (“Diagon Alley”) og kjøre attraksjonen “Escape from Gringotts”. I tillegg kan man besøke King’s Cross stasjon og gå om bord på Galtvortekspressen (“Hogwarts Express”), som tar deg til Galtvang stasjon (“Hogsmeade station”), som ligger i parken ved siden av; Island of Adventure. Parkens nyeste attraksjoner er “VelociCoaster” og “Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure”. Dette er to berg- og dalbaner av meget høy kvalitet.

Mange av parkens tidligere og nåværende attraksjoner ble utviklet i samarbeid med de faktiske skaperne av filmene de var basert på, og har de opprinnelige stjernene som en del av opplevelsen. Blant disse finner vi  “E.T. Adventure”,  “Men in Black: Alien Attack”  og “Transformers: The Ride”.

ISLAND OF ADVENTURE
Parken åpnet 28. mai 1999 sammen med CityWalk, som en del av en utvidelse Universal Orlando. Parkens tema er “a journey of exploration”, hvor gjestene starter i en hovedhavn, “Port of Entry” for så å besøke temaøyene, som alle legger vekt på eventyr. I utgangspunktet hadde parken seks øyer. Den syvende øya, “The Wizarding World of Harry Potter”, åpnet i juni 2010 og  den åttende øya, “Skull Island”, åpnet i juli 2016.

De åtte områdene i parken er: “Port of Entry”, “Marvel Super Hero Island”, “Toon Lagoon”, “Skull Island”, “Jurassic Park”, “The Wizarding World of Harry Potter”, “The Lost Continent”, og “Seuss Landing”. Noen av hovedattraksjonene i parken er “Harry Potter and the Forbidden Journey”, “Skull Island: Reign of Kong” og berg- og dalbanen “The Incredible Hulk Coaster”. “Seuss Landing” er barneområdet i parken.

VOLCANO BAY
Volcano Bay, er Universals egen vannpark. Parken åpnet i mai 2017 og er bygget opp rundt en 61 meter høy vulkan med navn “Krakatau”. Vulkanen huser tre drop-sklier, ikke minst “Ko’okiri Body Plunge” som er den høyeste kroppssklien i USA og også den første som reiser gjennom et basseng fullt av gjester. Krakatau har også skliene “Kala” og “Tai Nui Serpentine”.

Parken benytter et virtuelt køsystemet kalt TapuTapu. Du får tildelt et TapuTapu-armbånd når du går inn i parken, som brukes til å holde din plass i køen. Armbåndet gir så beskjed når det er din tur til å kjøre. TapuTapu kommer også med andre funksjoner, inkludert TapTuPay, som kobler et kredittkort via Universal Orlando-appen til ditt armbånd, slik at du kan betale for varer, mat og drikke. Armbåndene kan også brukes til å starte lys- og vanneffekter rundt om i parken.

NY PARK
I 2025 åpner Universal sin tredje park i Florida. Den ha fått navnet “Epic Universe”. Parken får et land dedikert til Super Mario, et eget Monsterland, et Harry Potter-land og et land basert på filmene “Dragetreneren”.

ANNET
“Universal Studios” og “Island of Adventure” har ikke et FastPass-system, slik som Disney World. De har imidlertid noe som heter “Universal Express” og “Universal Unlimited Express”. Disse gir tilgang til hurtigkøene til de aller fleste attraksjonene. “Universal Express” gir deg mulighet til å benytte hurtigkø en gang pr attraksjon, mens med “Universal Unlimited Express” kan du benytte hurtigkøen så ofte du vil. Ulempen med disse er at de er ganske kostbare, men skal man være bare én dag i Universal kan det være verdt pengene, spesielt om man reiser i høysesong. Husk at det er et begrenset antall express-pass pr dag, så bestill i god tid.

Lenker:
Universal Studios
The DIS – nyheter og artikler relatert til Disney World, Disneyland og Universal